Storytelling en het belang van luisteren …

Ik kom binnen en vertel hem dat hij bij het verkeerde gebouw was gestopt. “Ik weet niet alles. Anders zou ik geen taxichauffeur zijn, maar ik doe dit voor de lol. ik heb vele jaren in het leger gezeten en ging op 43-jarige leeftijd met pensioen, dus dan heb je tijd over.

En dan uit het niets zegt hij:

Jij bent geduldig en kunt luisteren, dat zie ik.

“Dat was mijn fout in het leven, geen geduld en een verschrikkelijk huwelijk als gevolg. Ik wil scheiden, maar mijn vrouw laat het niet toe. We hebben een huis dat miljoenen waard is. En ze kan 80% krijgen van de opbrengst als ze me laat gaan na 40 jaar huwelijk, maar dat doet ze niet.

Een relatie is moeilijk. Het is net als eieren. Het is erg breekbaar en te hard knijpen zorgt voor ellende “- ik neem aan dat hij te hard heeft geknepen de afgelopen jaren.

Ik begrijp het niet. Ze geeft me geen aandacht of liefde, maar ze wil ook niet uit elkaar gaan. We hebben vijf kinderen en zij kiezen de kant van de moeder. Ik neem het hen niet kwalijk, maar het is wel moeilijk.

Ik volgde altijd mijn hart, maar dat is niet goed. Het is niet voor niets dat het hoofd hoger zit dan het hart.

Als je luistert kun je wat leren, maar ik ben een prater zoals je kunt horen.” Als we aankomen op het vliegveld bedankt bij me voor de leuke rit. “De 40 minuten gingen voorbij als sneeuw voor de zon”, zegt hij vervolgens.

Ik wens hem veel geluk en vertel hem dat hij misschien een aantal zaken moet heroverwegen. Ik schud zijn hand en pak mijn tassen. En dan toont hij toch nog zijn geduld. “Neem de tijd”, zegt hij tot slot.

Abonneer op onze Blog

Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks onze blogs over Social Selling, Referral Selling en Referral marketing. En nee... we gaan je niet lastig vallen met 'koud bellen'. Misschien dat we je wel uitnodigen om deel te nemen aan een van onze workshops.

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt een bericht ter bevestiging. Check ook je SPAM-box.

eBook B2B Referral Marketing

Gratis eBook B2B Referral Marketing

Laat je e-mailadres achter en ontvang onze gratis eBook 'B2B Referral Marketing' over Social Selling, Referral Selling en Referral marketing. 10 referral marketing tips voor sales en marketeers!

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt een bericht ter bevestiging (check ook je SPAM-box). Je kan dit venster sluiten.